Wednesday, December 11, 2013

Tidak semua apa yang anda lihat adalah dinamakan 'last realiti'Kehidupan di dunia ini sebenarnya,benar-benar misteri.Kita bukan berada apa yang dinamakan 'realiti terakhir'.Dalam dunia Fizik sekalipun,saling bersalin realiti fizik dan ini memeningkan saintis,sehingga Euclid,legenda ilmu geometri Barat pernah mengeluh, "Tuhan,mengapa Engkau membina alam semesta begitu sukar difahami?"

Saya M.O dan pengasas laman MistisFiles.Selamat bertemu kembali.

Setelah sekian lama berkelana ketika saya 'bersara' sebentar dari mengendalikan MistisFiles,saya telah memerhatikan bahawa senario dunia berada dalam landasan yang sama seperti apa yang saya jangkakan 10 tahun lepas.

Apa yang kami tulis di dalam MistisFiles,ramai yang melabelnya sebagai salah satu mazhab Teori Konspirasi.Itu yang anda kata.Anda yang labelkan.Pengetahuan rahsia bergantung kepada siapa yang mendekodkan maklumatnya.

Siapa yang ingin belajar sesuatu,dia akan dapat kuncinya.

Saya tidak mahu memberi ucapan panjang-panjang.Sebenarnya ada beberapa pengumuman penting.

MistisFiles kekal untuk Inner Circle.Sebenarnya kami merancang untuk membukanya kembali awal tahun depan.Namun banyak isu yang berbangkit tentang laman itu dan agak merbahaya membiarkan ia mengapung secara terbuka dalam ruang siber.Topik-topik di dalamnya majoritinya adalah berat dan 'mengganggu' sesetengah pihak.

Tambahan pula,Srikandi yang diamanahkan untuk menguruskan laman itu tidak dapat mengawal pembaca dan sepatutnya pembaca dihadkan untuk menempah sehingga bulan 12 sahaja.Namun Srikandi sewenang-wenangnya membiarkan orang ramai menempah akses ke MistisFiles sehingga melebihi tahun ini.Ini melibatkan orang lain yang berurusan dengan beliau dan kami tidak mahu masuk campur dalam masalah beliau.

Packplan akan duduk bawah pengawasan saya.Saya akan jemput para penulis lain untuk kembali menulis.Saya melihat masa depan dunia akan lebih menarik dan menyeronokkan.Ada banyak rahsia yang saya simpan sepanjang 'hiatus'.

Kepada Srikandi,kami ingin menasihatkan supaya anda cepat menyelesaikan masalah para pembaca anda.Jangan asyik ber-facebook sahaja.Kesibukan di universiti bukan alasan untuk melewat-lewatkan kerja-kerja editor semua artikel MistisFiles.Kami tahu anda mengupah freelancer untuk buat kerja-kerja yang sepatutnya dibuat sendiri oleh anda,namun anda nampaknya tidak pandai mendisiplinkan freelancer-freelancer anda itu.

Cuti seminggu selepas tugas di Kedah sepatutnya digunakan untuk menyelesaikan masalah Inner Circle anda.Bukan berdating di Genting.Maaf,kami tidak tahu bagaimana lagi untuk mendisiplinkan anda.You are genius,I admit it,but please grow up.

-M.O
area13


21 comments:

 1. Barangkali sk tersasar pintu gerbang matrix tu kot. Kalo tak, buleh jadi beliau tak tenggelam.

  ReplyDelete
 2. alhamdulilah m.o telah kembali

  ReplyDelete
 3. semoga dipermudahkan segala perancangan.. amin.

  ReplyDelete
 4. welcome back MO....uhuu....!! (alhamdulillah....)

  ReplyDelete
 5. Alhmamdulillah dptlg mengikuti hasal tulisan M.O..

  ReplyDelete
 6. Hello M.O.. how to inner circle myself.

  ReplyDelete
 7. lama tul hamba bersabar... skang x sabar lg. makin best hamba belajar agama islam dgn akal yg makin terbuka luas hasil penerokaan minda by M.O
  the matrix is still the best!! tak bercanggah dgn pelajaran agama...

  ReplyDelete
 8. harap mo boleh kupas skit kajian terbaru yg didedahkan oleh puan zaharah dari ikatan sejarah malaysia tentang sejarah melayu yg diatengah road show satu malaysia baru2 ni...

  ReplyDelete
 9. Slm tn rumah,alhmdlh.
  cantek..
  sangat2 cantek..

  kpd makcik kecik srycandy..jadiklah budak baik..alim2..kalau tak,nanti kene rotan.

  hehe..

  ReplyDelete
 10. Hehe nampaknya MO fHam perasaan kami. Alhamdulillah.

  ReplyDelete
 11. Tahniah M.O. Selamat kembali.

  ReplyDelete
 12. srikandi kuat main yea???
  kerja tk selesai???
  kene nyonyot nanti..
  hiss.

  ReplyDelete
 13. Selamat kembali MO..

  ReplyDelete
 14. Selamat kembali m.o.! Rindu pd tulisan baru m.o.. .

  ReplyDelete
 15. Salam M.O..tahniah..

  Saya rasakan ada sesuatu yang besar akan berlaku dalam tempoh 5-10 tahun ini...

  alam ghaib dan nyata kian bergabung..

  perjanjian hampir dimeterai..

  demdam kesumat bakal terlerai..

  'Raja' zalim bakal disanggah..

  Para pejuang tunggu bertebaran..

  Yang Zahir sudah nyata, yang batin tunggu masa..

  _akan bangkit_

  ReplyDelete
 16. S,K ni memang suka melalut di FB...semua benda tak betul pada pandangan dia.

  ReplyDelete