Saturday, October 24, 2015

Memahami Had
Ini adalah sebahagian dari siri "Risalah Berfikir Matriks". Beberapa maklumat di dalamnya mungkin akan mengganggu pemikiran konvensional dan sains ortodoks yang biasa di kalangan khalayak. Namun kami akan cuba menyederhanakan kandungannya.

-M.O
 Alam yang fana ini memiliki had-had tertentu. Ini melambangkan ketidaksempurnaan makhluk berbanding Khaliq; Pencipta. Had disetup bagi minda memahami Matriks. Dengan kata lain,minda memahami ruang untuk kita dan mereka menggambarkan kehidupan itu.

Had akan menerbitkan ukuran,darinya manusia mengukur benda-benda dan subjek. Minda memahami sesuatu ruang berdasarkan ukuran-ukuran tertentu seperti panjang,lebar atau tinggi dan rendah. Tanpanya,minda tidak mampu mentafsir ruang.

Adakah di sana ada ukuran yang tidak mampu dicerna minda?

Ada. Hakikatnya,minda manusia mampu mencerna konsep 2D dan 3D secara umum. Bagaimana dengan konsep 10D yang wujud dalam dunia String dan Kuantum?

Jelas,di sana ada had dan ukuran yang langsung tidak mampu dibaca prob,yakni deria kita.

Saudara-saudara sekalian,

Di dalam Matriks ini,ada pelbagai alam. Jika anda pernah mendengar tentang alam malakut,jabarut dan lahut,alam jin dan syaitan...ini menunjukkan sesetengah makhluk berhidup di dalam had dan ukuran yang di luar kemampuan prob yang dimiliki minda kita untuk mencapainya.

Apakah maksud semua ini diciptakan?

Ia diciptakan untuk memberikan maksud: bahawa kita adalah makhluk yang lemah dan Dia Memiliki Kekuasaan Tidak Terbatas.

Infiniti.

Dia Yang Tidak Terkesan Oleh Matriks. Dialah Pencipta Segala Matriks.

Jadi,bagaimana untuk melepasi segala had ini dan kembali kepada Yang Tidak Terbatas?

..
.
.

.
.

.
.

.
.

.
.Sila muat turun fail di bawah. Sila bertindak sebelum link menjadi ghaib secara tiba-tiba.

 Link: ~WRlooo.hAd.hJtbe
No comments:

Post a Comment